Mitä isännöinti tekee ?

Mitä Isännöinti Tekee !

Isännöinnin tehtävät, heidän vastuulleen kuuluisivat muun muassa nämä: taloyhtiön palveluiden kuten huollon, siivouksen, korjausten, lukitusten, vakuutusten hankinnat ja niiden hoidon valvonta, osaavien tekijöiden ja asiantuntijoiden löytäminen taloyhtiön tarpeisiin, korjausten ja ylläpidon suunnittelu, päivittäin lukuisten osakkaiden kysymyksiin vastaaminen, laskujen maksu, kirjanpito ja muut taloushallinto, lainojen lyhennykset ja taloyhtiön tietojen ajantasainen hallinnointi.

Lisäksi hallituksen pöydälle tulisi myös lukuisia sellaisia asioita, jotka eivät kuulu isännöinnin tehtäviin, mutta joita isännöinti tekee, koska kukaan muu ei niitä hoida. Näitä ovat esimerkiksi häiriökäyttäytyminen ja ikääntymiseen ja syrjäytymiseen liittyvät haasteet.

Isännöitsijä hoitaa keskimäärin sadan miljoonan euron omaisuusmassaa. Jos isännöintiä ei olisi, vapaaehtoiset hallitusten jäsenet hoitaisivat tämän. Hallituksiin on jo nyt vaikeaa saada jäseniä. Hallitustyön haluttavuus tuskin nousisi, jos omalle vastuulle tulisi kaiken muun lisäksi naapureiden valtava omaisuusmassa.

Mia Koro-Kanerva

toimitusjohtaja

Suomen isännöintiliitto ry