Sähköisen taloushallinnon hyödyt

Vaivattomuus ja helppous

Sähköinen taloushallinto säästää yrittäjän aikaa huomattavasti ja helpottaa kirjanpitäjän työtä. Yrittäjän ei tarvitse toimittaa fyysisesti tositteita, joka kuukausi tilitoimistoon. Taloushallinto ei ole enää sidottu yhteen koneeseen vaan ohjelmiston voi avata, kunhan internetyhteys löytyy. Näin sähköinen taloushallintojärjestelmä tuo joustavuutta käyttäjänsä arkeen. Pystyt asiatarkastamaan ja hyväksymään ostolaskut missä vain ja tekemään myyntilaskut vaikka hotellihuoneessa, josta pystyt kätevästi yhdellä napin painalluksella lähettämään myyntilaskut eteenpäin, eikä sinun tarvitse enää miettiä missä on lähin postilaatikko. Nykyään taloushallintojärjestelmät ovat hyvin käyttäjäystävällisiä eikä niiden käyttämiseen tarvitse monien päivien koulutuksia. Yrittäjältä onnistuu pienen opiskelun jälkeen varmasti myyntilaskujen teko ja ostolaskujen hyväksyminen ja maksatus ja loputhan voikin sitten jättää kirjanpitäjän tehtäväksi.

Reaaliaikaisuus ja läpinäkyvyys

Parhaimmillaan ja oikein toteutettuna sähköinen taloushallinto mahdollistaa reaaliaikaisen talouden seurannan. Enää ei tarvitse odottaa yli kuukautta kirjanpidon valmistumista. Kirjanpito on aina ajan tasalla näin haluttaessa. Sähköisessä taloushallinnossa läpinäkyvyys on keskeisessä asemassa. Pystyt helposti tuloslaskelmasta tai taseesta porautumaan aina ostolaskuun, myyntilaskuun tai palkkalaskelmaan asti. Osto- ja myyntilaskut löytyvät helposti samasta järjestelmästä ja niitä on helppo tarkastella jälkikäteen. Yrityksen johto pystyy itse helposti käydä hakemassa kirjanpidosta tarvittavat raportit ja tiedot.

Kustannustehokkuus

Sähköisen taloushallinnon hyödyt näkyvät myös kustannuksissa. Tämä kuitenkin edellyttää yrittäjältä oma-aloitteisuutta ja halua vaikuttaa oman yrityksensä taloudellisiin asioihin, varsinkin siirtymävaiheessa sähköiseen taloushallintoon. Sähköisen taloushallinnon ansiosta kirjanpidosta putoaa pois monta päällekkäistä rutiinia. Esimerkiksi pelkästään jo sähköisellä ostolaskujen tarkastuksella ja hyväksymisellä säästää huomattavasti aikaa. Parhaimmillaan ostolaskun tarkastaminen, hyväksyminen, tiliöinti kirjanpitoon ja maksatukseen lähettäminen on tehty muutamassa minuutissa. Samaan hengenvetoon täytyy todeta, että sähköinen taloushallinto on myös kuluerä. Kuitenkin mitä paremmin taustatyö on tehty ja prosessit mietitty, sitä kustannustehokkaammaksi kirjanpito tulee. Alkuun kannattaakin käydä tarkkaan kirjanpitäjän kanssa läpi yrityksen toimintatapoja ja rutiineja. Pitää muistaa, että kirjanpitäjän työn lisäksi maksettavaksi tulevat ohjelmistokulut.

Kiinnostuitko ?

Ota yhteyttä tästä !

tai soita: Ulla Kangasniemi 0400 895 980